تاریخ درج: پنجشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٥
آخرین ویرایش: ١٣٩٥/٨/١١
کابر:
تعداد بازدیدها: ٢٨٣ بازدید
جدول نگهداری برخی مواد غذایی در سردخانه(Perishable goods in cold storage conditions.)-3

شرایط نگهداری محصولات فاسد شدنی در سردخانه

 

طلاعاتی که در جداول زیر مشاهده می کنید برای نگهداری محصولات تازه، با کیفیت بالا که به صورت اصولی و استاندارد برداشت و حمل و نقل شده اند، صادق است. دماهای ارائه شده در جدول زیر بر اساس نگهداری طولانی مدت این محصولات در نظر گرفته شده است. برای نگهداری این محصولات به مدت کمتر، دماهای بالاتر نیز مورد قبول می باشد. قابل توجه اینکه دماهای مذکور، دمای هوای سردخانه نیست بلکه دمای خود محصول است.

سرد سازی

فساد محصولات در دماهای بالا بسیار سریع تر از دماهای کمتر اتفاق می افتد. بنابراین حذف سریع گرمای محصول با سردسازی تا دمای مناسب نگهداری، به شکل قابل ملاحظه ای عمر بازار محصول را افزایش می دهد.

در جداول زیر می توانید دمای مناسب، رطوبت نسبی مورد نیاز و میزان تنفس برخی از محصولات را مشاهده کنید.

شرایط نگهداری محصولات میوه و سبزیجات و صیفی جات :

جداول از منابع معتبر جهانی (2002 ASHRAE HANDBOOK REFRIGERATION) استخراج گردیده است.



ردیف

نام محصول

دمای نگهداری   °C))

رطوبت نسبی  (%)

میزان تنفس

1

رازیانه

0 تا 2

90 تا 95

2

سیب

1- تا 4

90 تا 95

کم

3

زردآلو

0

90 تا 95

کم

4

کنگر فرنگی

0

95 تا 100

زیاد

5

مارچوبه

2.5

95 تا 100

خیلی زیاد

6

آووکادو

12

85  تا 90

متوسط

7

موز

12 تا 15

90 تا 95

کم

8

لوبیا سبز

4 تا 7

95

متوسط

9

باقلا

0

90 تا 95

10

چغندر

0

98 تا 100

کم

11

شاه توت

0.5- تا 0

90 تا 95

متوسط

12

زغال اخته

0.5- تا 0

90 تا 95

کم

13

توت سیاه

0.5- تا 0

90 تا 95

14

تمشک

0.5- تا 0

90 تا 95

متوسط

15

کلم بروکالی

0

95 تا 100

متوسط

16

کاهو

0

95 تا 100

کم

17

هویج

0

98 تا 100

متوسط

18

گل کلم

0

95 تا 98

متوسط

19

کرفس

0

98 تا 100

متوسط

20

گیلاس

0

90 تا 95

کم

21

پیازچه

0

95 تا 100

22

گشنیز

0 تا 2

95 تا 100

زیاد

23

گریپ فروت

14 تا 15

85 تا 90

کم

24

لیمو شیرین

10 تا 12

85 تا 90

کم

25

لیمو ترش

8 تا 10

85 تا 90

کم

26

پرتقال

0 تا 4

85 تا 90

کم

27

پرتقال خونی

4 تا 7

90 تا 95

کم

28

نارنگی

7 تا 10

85 تا 95

کم

29

نارگیل

0 تا 2

80 تا 85

30

ذرت

0

95 تا 98

زیاد

31

خیار

10 تا 12

85 تا 90

کم

32

کشمش

0

90 تا 95

33

خرما

71- تا 0

75

کم

34

بادمجان

10 تا 12

90 تا 95

کم

35

سیر

0

65 تا 70

کم

36

زنجبیل

13

65

37

انگور

0.5- تا 0

90 تا 95

کم

38

ریحان

10

90

39

نعناع

0

95 تا 100

40

پونه

0 تا 5

90 تا 95

41

جعفری

0

95 تا 100

خیلی زیاد

42

آویشن

0

90 تا 95

43

عناب

2.5 تا 10

85 تا 90

44

انبه

12

85 تا 90

متوسط

45

طالبی

2 تا 5

95

کم

46

قارچ

0

90

زیاد

47

شلیل

0.5- تا 0

90 تا 95

کم

48

بامیه

7 تا 10

90 تا 95

زیاد

49

زیتون

5 تا 10

85 تا 90

کم

50

پیاز

0

65 تا 70

کم

51

هلو

0.5- تا 0

90 تا 95

کم

52

نخود فرنگی

0 تا 1

90 تا 98

خیلی زیاد

53

فلفل دلمه ای

7 تا 10

95 تا 98

کم

54

خرمالو

0

90 تا 95

کم

55

آناناس

7 تا 12

85 تا 90

کم

56

آلو

0.5- تا 0

90 تا 95

کم

57

انار

5

90 تا 95

کم

58

سیب زمینی

4 تا 12

95 تا 98

کم

59

کدو حلوایی

12.5 تا 15

50 تا 70

کم

60

به

0.5- تا 0

90

61

زرشک

0 تا 1

90

62

تربچه

0

95 تا 100

کم

63

ریواس

0

95 تا 100

کم

64

موسیر

0 تا 2

65 تا 70

65

اسفناج

0

95 تا 100

کم

66

کدو پوست نرم

7 تا 10

95

کم

67

کدو با پوست کلفت

12 تا 15

50 تا 70

کم

68

تمر هندی

2 تا 7

90 تا 95

69

گوجه فرنگی سبز

10 تا 12

90 تا 95

کم

70

گوجه فرنگی رسیده

7 تا 10

85 تا 90

کم

71

فندق

0 تا 2

85 تا 90

72

هندوانه

10 تا 15

90

کم

73

توت فرنگی

0

90 تا 95

کم